Gevelreiniging West-Vlaanderen

Geef uw dak of gevel een complete make-over dankzij een professionele behandeling van GVB Gevelreiniging. Wij reinigen alle mogelijke oppervlakken uiterst grondig en garanderen u van een langdurig resultaat.

De specialist in gevelreiniging te West-Vlaanderen.

Gevels krijgen heel wat te verduren. Diverse omgevings- en weersomstandigheden tasten uw gevel aan waardoor het vuil greep op het oppervlak krijgt. Uw gevel wordt grauw en ziet er algauw onverzorgd uit. Bent u op zoek naar een expert in gevelreiniging te West-Vlaanderen? Dan ben je bij ons absoluut aan het juiste adres.

Of het nu gaat om muren uit baksteen, crepi of een andere ondergrond en of het oppervlak nu vlak is of uw gevel bevat bogen en andere versieringen, dankzij onze methode straalt uw woning weer als nooit tevoren.

Hoe gaan we tewerk?

Ziet uw gevel grauw en grijs of heeft u last van bemoste bakstenen? GVR Gevelreiniging te West-Vlaanderen gebruikt een gespecialiseerde biologische nanotechnologie die snel en effectief werkt. Eerst komen we bij u langs om de aard van de vervuiling te bepalen en het te behandelen oppervlak te bekijken. Hierop volgend kunnen we dan een gratis vrijblijvende offerte opmaken. Inbegrepen in de prijs is ook steeds een extra gevelbescherming voor een langdurig en onderhoudsvriendelijk resultaat.

Waarom uw dak en gevel reinigen?

Een bemost dak of vervuilde gevel kan voor heel wat problemen zorgen. Mossen en vuildeeltjes tasten de ondergrond aan waardoor de ondergrond poreus wordt. Barsten en scheurtjes ontstaan, u krijgt last van condens- en schimmelvorming in uw woning en in het ergste geval gaat het water na een tijdje gewoon binnensijpelen. Sommige mensen reinigen hun dak en gevel zelf, maar gebruiken vaak de juiste producten of materialen niet, waardoor je alleen maar uitstel van je problemen krijgt. Kies daarom steeds voor een expert. Een goede specialist zal uw gevel en dak niet alleen correct behandelen, maar zal ook eventuele nakende problemen tijdig opsporen en het oppervlak een extra beschermende laag geven. Op lange termijn zal u dit zelfs kosten besparen aangezien u uw gevel minder vaak moet laten reinigen en u kleine problemen op tijd kunt oplossen.

De voordelen in detail

In onderstaande lijst leggen we de voordelen van een goede gevelreiniging nog eens in detail uit.
1) Het voorkomen van problemen

 • Leg mogelijke problemen tijdig bloot en laat ze meteen aanpakken om zware kosten te vermijden.
 • Een schoongemaakte onderlaag is de perfecte basis om eventuele barstjes en dergelijke nauwkeurig te kunnen aanpakken.
 • Het tijdig aanpakken van vuil en mos verlengt de levensduur van uw dak en gevel.

2) De waarde verhogen

 • Een goed behandelde gevel oogt esthetischer. Wenst u uw woning te verkopen, zal dit zeker een meerwaarde zijn.
 • Gaat het om de gevel of het dak van een zaak of bedrijfsgebouw? Een grauwe gevel stoot mensen af en vermindert het imago van uw bedrijf. Zo loopt u misschien wel klanten mis.

3) Het oog wil ook wat

 • Een goed behandelde gevel, zal de aanhechting van vuil en stofdeeltjes grotendeels vertragen. Zo behoudt uw woning langer zijn originele look en kleur.
 • Bij zware vervuiling of bemossing gaan details en versieringen aan uw gevel verloren.

Kies voor een grondige gevelreiniging in West-Vlaanderen dus voor een specialist en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De beschermingslaag

Na het reinigen geven we uw dak en gevel een extra beschermingslaag. Dit is een soort coating die zorgt voor een langdurig, schoon resultaat. Mosaanslag krijgt geen kans meer en vuildeeltjes worden gemakkelijker afgestoten. Maar dat is niet alles. Uw gevel en dak behouden hun sterkte en zijn bestand tegen barstjes en scheuren. U hoeft dus niet langer bang te zijn voor vochtinsijpeling of schimmelvorming. Een versleten en aangetast oppervlak zal ook sneller warmte doorlaten. Door de behandeling met een beschermende laag heeft u minder warmteverlies en behoudt u de isolatiewaarde van uw woning.

Onze ervaring met biologische nanotechnologie

Bent u op zoek naar een professional in gevelreiniging te West-Vlaanderen die zonder chemische stoffen werkt? Wij maken gebruik van een bijna 100% ecologische manier van reinigen dankzij de biologische nanotechnologie. Onze persoonlijke ervaring is dat het niet alleen doeltreffender en langer werkzaam is dan de standaard gevel- en dakreinigingen, maar ook diverse andere voordelen heeft:

 • Het gaat sneller omdat het product dat we gebruiken verneveld wordt.
 • Het is vele malen goedkoper dan standaard reinigingssystemen.
 • Het is uiterst veilig voor andere ondergronden. Ramen, houtwerk en natuursteen hoeven dus niet afgedekt te worden omdat het geen bijtende, chemische stoffen bevat.
 • Het is UV-resistent en waterafstotend en beter beschermd tegen snelle weersveranderingen.
 • Gelakte en metalen ondergronden kunnen mee behandeld worden en zijn hierdoor beter bestand tegen corrosie.
 • Wanneer er zich toch vuildeeltjes aan uw gevel vasthechten kunt u deze eenvoudig verwijderen met water of een vochtige doek.

Ontmossing

Bij gevelreiniging hoort uiteraard ook ontmossing. Bij de meeste gevels treffen we een combinatie van vuil en bemossing aan. Het is belangrijk om beide gericht en doeltreffend aan te pakken. Niet alleen voor het esthetische effect, maar ook om beschadiging aan uw woning te voorkomen. Mossen en algen hechten zich vast aan uw muur en kruipen graag tussen de voegen. Hierdoor blijft uw gevel steeds vochtig wat bij vriesweer voor serieuze problemen kan zorgen. Iets wat u uiteraard ten allen tijde wil vermijden. Dankzij een grondige ontmossing en een goede beschermlaag geeft u mossen en algen geen kans meer, en dit gedurende meer dan 10 jaar.

Oorzaken van vervuiling

Waar komt al dat vuil nu eigenlijk vandaan? Zoals reeds gezegd spelen hierbij diverse omgevings- en milieufactoren een rol.

 • Reeds bestaande barsten kunnen voor ophoping van vuil zorgen en zijn ideale plaatsen voor mossen om zich te nestelen.
 • Maar mosaanslag kan ook onstaan door diverse weersinvloeden en begroeiing dicht tegen de woning.
 • De vergrauwing van gevels komt meestal door roetaanslag veroorzaakt door uitlaatgassen en luchtverontreiniging.
 • Groenaanslag wordt dan weer veroorzaakt door lekkende dakgoten, opstijgend grondvocht en slagregen.
 • En last but not least is er natuurlijk ook nog vandalisme zoals graffiti en zijn er de vogels die ook wel al eens hun sporen durven nalaten.

In sommige gevallen is het dus ook belangrijk om de oorzaak van de vervuiling aan te pakken. Lekkende dakgoten laten herstellen, minder groen vlak tegen uw gevel, voegen heropvullen,… Uiteraard zijn bijvoorbeeld klimatologische oorzaken niet tegen te houden.

Voor de reiniging in West-Vlaanderen van alle voornoemde gevallen kunt u steeds beroep doen op onze vakkennis en professionaliteit. Wij hebben alles in huis om om het even welk type vervuiling op om het even welke plaats te reinigingen.

Wat kost gevelreiniging?

Zoals reeds besproken is onze manier van werken niet alleen goedkoper dan de meeste andere manieren, het heeft ook een langer effect wat ook goed is voor uw portemonnee. Een exacte prijs kunnen we echter niet geven. Dit hangt van diverse factoren af zoals het type verontreiniging, het aantal werkuren, de grootte van het oppervlak en het eventuele gebruik van stellingen of ander materiaal om bij het te behandelen oppervlak te kunnen komen.

Waarom kiezen voor ons?

Waarom zou u voor uw gevelreiniging in West-Vlaanderen nu moeten kiezen voor ons? Uiteraard voor onze jarenlange ervaring en vakkennis, maar wij bieden meer dan dat:

 • Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog aangeschreven.
 • Wij zien elke project als uniek en maken de nodige tijd vrij voor zowel de voorbereiding, het reinigen als de eindafwerking.
 • Wij staan steeds klaar voor het geven van tips en advies.
 • Wij staan garant voor een uitstekende prijs-kwaliteit.
 • Onze offertes zijn helder en precies. U zult bij ons nooit voor financiële verrassingen komen te staan.
 • We hebben zelf al het nodige materiaal in huis.
 • We volgen uw project vlot op volgens de opgegeven timing. Afwijkingen hierop worden steeds doorgegeven en van een duidelijke uitleg voorzien.
 • Uw buren hebben geen overlast wanneer wij aan het werk zijn.
 • Wij dragen zorg voor de natuur dankzij onze ecologische manier van werken!

Bent u overtuigd van onze techniek en het belang van een tijdige gevelreiniging en goede bescherming? Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!