Gevelreiniging Oost-Vlaanderen

Uw woning er weer helemaal als nieuw laten uitzien en komaf maken met groenaanslag en grauwe muren? Kies dan voor GVB Gevelreiniging, dé specialist in dak- en gevelreiniging in Oost-Vlaanderen. Wij laten uw huis weer stralen door een uiterst grondige reiniging met een langdurige resultaat en dit op volkomen ecologische wijze!

Het belang van dak- en gevelreiniging

Daken en gevels krijgen heel wat te verduren. Diverse omgevings- en weersomstandigheden tasten ze aan waardoor het vuil greep op het oppervlak krijgt. Een grauwe gevel of groen dak wordt veroorzaakt door vuil en mosaanslag en dit kan voor heel wat problemen zorgen. Wanneer u uw gevelreiniging in Oost-Vlaanderen echter tijdig laat aanpakken door een specialist, kan dit u een zware hap uit uw portemonnee besparen. Mossen en vuildeeltjes tasten namelijk de ondergrond aan. Hierdoor wordt het oppervlak van uw dak of gevel poreus. Er ontstaan barsten en scheurtjes, u krijgt condens- en schimmelvorming op uw binnenmuren en in het ergste geval gaat het water na een tijdje gewoon uw woning binnensijpelen, wat zware kosten met zich meebrengt.

De voordelen nader bekeken

Naast vochtproblemen en scheurtjes zijn er nog diverse andere problemen die u kunt vermijden door uw dakbedekking en gevel tijdig te laten reinigen.

 • Door een grondige dak- en gevelreiniging leg je mogelijke onderliggende problemen bloot die u tijdig kunt laten aanpakken.
 • Op een schoongemaakte onderlaag zie je niet alleen beter eventuele barsten en scheurtjes, het is ook de perfecte basis om deze professioneel te laten dichten.
 • Het tijdig verwijderen van vuil en mos verlengt de levensduur van uw dak en gevel.
 • Wenst u uw woning te verkopen? Een mooi onderhouden huis met een goed behandelde gevel en een dak zonder mossen oogt esthetisch en zal vlotter een nieuwe eigenaar vinden.
 • Heeft u een bedrijfsgebouw of winkel en hecht u niet veel belang aan een schoon dak en frisse gevel? Dat kan uw imago behoorlijke schade toebrengen en uw klantenbestand zelfs doen slinken.
 • Bij de de dak- en gevelreiniging hoort ook het aanbrengen van een beschermende laag. Dit zal de aanhechting van vuildeeltjes vertragen waardoor uw woning langer zijn originele, stralende look zal behouden.
 • Heeft u een woning met veel details op de gevel? Door de aanpak van zware vervuiling of bemossing komen deze weer volledig tot hun recht.

Kies voor een grondige dak- gevelreiniging in Oost-Vlaanderen dus voor een specialist en geef uw woning de zorgen die het verdient.

Waarom laat je dit het best aan een specialist over?

Sommige mensen reinigen hun dak en gevel zelf. Vaak gebruiken ze hiervoor de hogedrukreiniger en een standaard schoonmaakmiddel. Hiermee doe je echter vaak meer kwaad dan goed en kun je zelfs ongewild extra problemen creëren. In het beste geval krijg je een mooi resultaat, maar mag je na een paar jaar alweer helemaal opnieuw beginnen.

Kies daarom steeds voor een expert. Een goede specialist zal uw gevel en dak niet alleen correct behandelen, maar zal ook eventuele problemen tijdig opsporen. Ook ben je er zeker van dat de juiste methode gebruikt wordt, volledig op maat van de ondergrond en het type vervuiling. Daarna krijgt het oppervlak een extra beschermende laag wat u op lange termijn kosten zal besparen aangezien u uw gevel minder vaak moet laten reinigen en kleine problemen niet uitgroeien tot zware mankementen.

GVB Gevelreiniging

Bent u op zoek naar een expert in gevelreiniging te Oost-Vlaanderen? Dan ben je bij ons absoluut aan het juiste adres. We garanderen onze klanten een 100% kwalitatief resultaat op een volledig ecologische manier.

Of het nu gaat om muren uit baksteen, crepi of een andere ondergrond en of het oppervlak nu vlak is of allerlei boogjes en kantjes heeft, dankzij onze methode straalt elk hoekje van uw dak en gevel weer als nooit tevoren.

Hoe gaan we tewerk?

Bij GVR Gevelreiniging gebruiken we een gespecialiseerde biologische nanotechnologie die snel en effectief werkt. Eerst komen we bij u langs om de aard van de vervuiling te bepalen en het te behandelen oppervlak te bekijken. Hierop volgend kunnen we dan een gratis vrijblijvende offerte opmaken. Inbegrepen in de prijs is ook steeds een extra gevelbescherming voor een langdurig en onderhoudsvriendelijk resultaat. Wanneer u akkoord gaat met de prijsopgave, plannen we de werken in en gaan zo snel mogelijk bij u aan de slag.

Hieronder geven we u nog enkele extra redenen om voor uw gevelreiniging in Oost-Vlaanderen voor ons te kiezen.

 • Wij beschikken over jarenlange ervaring en een doorgedreven vakkennis.
 • Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel.
 • Elk project is voor ons uniek. We maken voor iedere woning de nodige tijd vrij om de gevel-en/of dakreiniging tot in de puntjes af te werken. Van bij de planning tot bij het aanbrengen van de beschermende laag.
 • Onze klanten kunnen steeds bij ons terecht voor tips en advies.
 • Wij garanderen u een uitstekende prijs-kwaliteit.
 • Wij werken volledig transparant. Onze offertes zijn helder en precies en wij houden ons zo goed mogelijk aan de opgegeven timing. Indien er afwijkingen zijn, communiceren we dit tijdig.
 • We hebben zelf al het nodige materiaal in huis.
 • Onze manier van werken bezorgt u en uw buren geen overlast.
 • En last but not least: wij dragen zorg voor de natuur dankzij onze ecologische werkmethode!

Biologische nanotechnologie

Wenst u uw gevelreiniging te Oost-Vlaanderen volledig ecologisch te laten uitvoeren? Dat kan dankzij de 100% biologische nanotechnologie. Als expert in het reinigen van daken en gevels hebben we ervaren dat deze methode niet alleen ecologisch is, maar ook doeltreffender en langer werkzaam dan andere methodes. Andere voordelen zijn:

 • Doordat we het reinigingsproduct vernevelen en niet handmatig toebrengen gaat het sneller.
 • Het is competitief qua prijs en is meestal goedkoper dan andere methodes.
 • Het is uiterst veilig voor andere ondergronden. Doordat het geen bijtende, chemische stoffen bevat worden uw ramen, houtwerk en natuursteen niet aangetast.
 • Het is UV-resistent en waterafstotend en beschermt uw woning beter tegen snel wisselende weersomstandigheden.
 • Gelakte en metalen ondergronden kunnen hier eventueel ook mee behandeld worden waardoor ze beter bestand zijn tegen corrosie.
 • Hardnekkige vuildeeltjes die zich toch aan uw gevel vasthechten kunt u eenvoudig verwijderen met water of een vochtige doek.

Ontmossing

Bij de meeste gevels en daken treffen we een combinatie van vuil en bemossing aan. Het is belangrijk om beide gericht en doeltreffend aan te pakken. Dit zorgt niet alleen voor een mooiere uitstraling, het zal ook eventuele beschadiging aan uw woning te voorkomen. Mossen en algen hechten zich vast aan uw muur en nestelen zich tussen voegen en losse brokstenen. Dit zorgt voor een vochtige gevel waardoor je bij vriesweer barstjes kunt verkrijgen. Vraag tijdig een professionele gevelreiniging in Oost-Vlaanderen aan om dergelijke problemen te voorkomen. Bij GVB Gevelreiniging zorgen we voor een grondige ontmossing en geven we uw gevel een goede beschermlaag zodat mossen en algen geen kans meer krijgen, en dit gedurende meer dan 10 jaar.

Waarom een beschermingslaag?

De beschermende laag na uw dak- en gevelreiniging is uitermate belangrijk en wordt door elke professional aangeraden. Het is een soort coating met als functie om vuildeeltjes en dergelijke af te stoten waardoor je een langdurig en schoon resultaat bekomt. Ook mosaanslag krijgt geen kans meer en het oppervlak is waterafstotend. Uw gevel en dak behouden hun sterkte en zijn bestand tegen barstjes en scheuren. U hoeft dus niet langer bang te zijn voor vochtinsijpeling of schimmelvorming op uw binnenmuren. Als laatste behoudt u de isolatiewaarde van uw woning. Dit komt omdat het oppervlakkig minder snel verslijt en poreus wordt en je hierdoor geen warmteverlies krijgt.

Vervuiling: de oorzaken.

Zoals reeds gezegd spelen diverse omgevings- en milieufactoren een rol bij de vervuiling van uw woning. Dit betekent onder andere het volgende:

 • Reeds bestaande barsten vuildeeltjes kunnen zich ‘verzamelen’ en zijn ideale plaatsen voor mossen om zich in vast te hechten.
 • Mosaanslag kan ook onstaan door diverse weersinvloeden en begroeiing dicht tegen de woning. Vooral de westkant van uw woning zal sneller onderhevig zijn aan snel groeiende mossen en algen.
 • Grauwe gevels worden vooral door roetaanslag, uitlaatgassen en luchtverontreiniging veroorzaakt.
 • Lekkende dakgoten, opstijgend grondvocht en slagregen zorgen dan weer voor groenaanslag.
 • Maar ook vandalisme zoals graffiti speelt een rol en geen enkel dak ontkomt aan de ‘cadeautjes’ die vogels wel al eens durven nalaten.

Niet alleen reinigen

In heel wat gevallen is het dus ook belangrijk om de oorzaak van de vervuiling aan te pakken. Laat uw lekkende dakgoot herstellen, zorg voor een goede waterafvoer op uw terras, pak opstijgend vocht aan, zet het groen in uw tuin minder dicht tegen uw gevel, laat versleten voegen tussen de bakstenen tijdig herstellen,…

Hiermee kunt u al heel wat problemen voorkomen. Vervuiling van klimatologische oorzaak is uiteraard niet tegen te houden, maar we kunnen het dus wel vertragen.

Laat voornoemde oorzaken ook steeds uitvoeren door een professional met de nodige vakkennis en ervaring. Voor uw gevelreiniging in Oost-Vlaanderen hebben wij alles in huis om om het even welk type vervuiling op om het even welke plaats te reinigingen.

Kostprijs

Onze methode met biologische nanotechnologie is uitmuntend qua prijs-kwaliteit en veelal goedkoper dan de meeste andere manieren. Doordat het een een langer blijvend resultaat heeft, is het ook op lange termijn beter voor uw portemonnee en een prima investering. We kunnen echter geen exacte prijs geven voor we uw woning gezien hebben.

Factoren zoals het type verontreiniging, het aantal werkuren, de grootte van het te behandelen oppervlak en het eventuele gebruik van stellingen of ander materiaal zullen mee de prijs bepalen.

Door onze jarenlange ervaring kunnen we u echter wel een behoorlijk nauwkeurige offerte geven die nauwelijks afwijkt van de uiteindelijke factuur.

Bent u overtuigd van onze techniek en het belang van een tijdige dakreiniging en goede bescherming? Wenst u uw gevelreiniging in Oost-Vlaanderen graag aan ons toe te vragen of heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Contact

Contacteer ons voor meer informatie!